neděle 14. dubna 2013

Společné víkendové foto - čp.7, 8 a 9

Nepřibylo toho moc, ale přeci jen nějaký ten postup nastal. Minimálně se mi dnes podařilo poprvé poskládat domky do náznaku jakési ulice, i když zatím jen její jedné strany. jakmile má ale člověk aspoň pár stavbiček, už to láká skládat je dohromady a dělat iluzivní fotky :-)
A co tedy reálně přibylo během tohoto víkendu? Dům čp.9 dostal šindelovou střechu (původně jsem plánoval taškovou střechu od Malé železnice, ale nějak jsem se namohl dočkat... a navíc plastových střech bude kolem dost, tak nějaká ta různorodost neuškodí. Šindelové střechy jistě nebyly ve 30. letech výjimečné). K ní nádavkem rovnou i dva komíny s komínovou lávkou (zatím chybí střešní okénko, kterým by se ke komínům kominík dostal).
Dům čp.7 dostal alespoň záklop střechy (ta otřesná žlutá barva na dvorní straně pak opravdu nebude vidět) a slepou stěnu směrem ke kulise kolejiště.
Čp.8 má krytinu střechy z plastu (břidlice či eternit od Malé železnice) a také byl dokončen vikýř na seník a za ním komín. Fasáda dostala tmavší barvu, aby se domek trochu odpíchl od sousední sedmičky a devítky. A konečně - vystřihl jsem si zatím zkušební šablonu ulice, do které domy postupně zapadnou a na kterou bude navázáno pokračování povrchů (dvorky, chodník, most a pod.).
Tolik popis... a teď už obrázky. :-)





Před objektiv se samozřejmě vetřela i naše domácí fotomodelka :-)
Mezi čp. 8 a 9 bude brána se zděným obloukem, vedoucí do dvora.
Prázdný obdelník v popředí je místo pro budoucí poštu
Na hřebeny střech přijdou prejzy.
Uchošťour (pojem ze stránek železničních modelářů) reprezentující kouřovod komína ze sedlářské dílny ještě není natřený.





Žádné komentáře:

Okomentovat